CAFE ROTA

David Gregory kitabı : Shantaram

David Gregory’nin kendi yaşam öyküsünün Hindistan’da geçen bölümünden kesitler sunduğu  kitabı Shantaram daha ilk sayfada okuyucuyu kendine bağlıyor.

Shantharam Ne Anlatıyor ?

Özetle Avustralyalı bir kanun kaçağının 80’lı yılların Bombay’ı şimdilerin Mumbai’sine gelişi, buradaki yaşam mücadelesi, mafya ile  karşılaşması, hatta bir ara kendisini Afganistan’da  savaşta bulması gibi olayların anlatıldığı 842 sayfalık bir kitap.
Yazarın bu kitabında yaşam mücadelesi aşk,siyaset,savaş, ilişkiler ve  Hindistan’a dair her şeyi bulabilirsiniz. Hatta hayata dair, kendinizden ve çevrenizden   herşeyi bulabileceğiniz  etkileyici bir kitap.
Hindistan kültürü hakkında fazla bilgi edinilebilecek kitapta  Hindistan insanının yaşam tarzı ile  tanışıyor ve o coğrafyayı daha çok merak ediyorsunuz.

Shantaram ‘da Akıcı, Merak Uyandıran Anlatım

Kitabın kalınlığı hiç sizi okumaktan vazgeçirmesin oldukça sürükleyici sizi içine çeken bir yapıt. Kitabı okurken kendinizi defalarca Lin’in yerine koyacak  ve kendinizi Bombay sokaklarında dolaşırken bulacaksınız. Hatta Leopartın yerinde akşamları mola vereceksiniz.  Öyle ki  bitmesin diye yavaş yavaş okuyacaksınız. David Gregory’nin
hiç görmediğimiz bir şehirde geçen hikayesine  bizi de dahil etmesi büyük bir başarı gerçekten.
Kitapta felsefik cümlelere oldukça fazla yer verilmiş. Okurken yanınızda not almak  için kağıt kalem bulundurmanız da fayda var.
“Sevgi istememizin ve onu çaresizce aramamızın nedenlerinden biri de sevginin yalnızlığın, utancın ve kederin tek ilacı olmasıdır. Fakat bazı duygular kalbinizde öyle derinlere gömülüdür ki sadece yalnızlık onları tekrar bulmanıza yardımcı olabilir. Bazı gerçekler o kadar acı vericidir ki sadece utanç onlarla yaşamanıza yardımcı olabilir. Ve bazı şeyler o kadar üzücüdür ki sadece ruhunuz sizin için ağlayabilir.”

Linbaba, Prabu, Karla, Kadir, Abdullah,Didier ve diğerleri ile mutlaka tanışın.
Kitabı bitirdiğinizde  en sevdiğiniz  dostunuza  veda etmişsiniz  gibi hissedeceksiniz.

Binnur Ünal

Sürekli olarak yer değiştirme isteği olan göçebe kişilik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu